BÉRSZÁMFEJTÉS

Bérszámfejtés - Budapest 3. kerület, Óbuda - Enigma-Comp

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapott a munkáltatói feladatok ellátása. Ennek a jelentőségével sok Társaság nincs tisztában. Az Enigma – Comp Könyvelőiroda éppen ezért, ad arra lehetőséget ügyfelei számára, hogy bérszámfejtési szolgáltatást is igénybe vehessenek sok más mellett.
Mivel ez is a munkáltató kötelessége, érdemes ezt is megfelelő szakemberre bízni és ezzel is könyvelőirodát megbízni. Amennyiben minket választ, van megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező munkatárs, aki ezt a feladatot el tudja végezni. A bérszámfejtés kiszervezése biztosítja az alkalmazotti és céges adatok bizalmas kezelését, a foglalkoztatási és munkajogi követelményeknek való megfelelést, az alkalmazotti adatokhoz való irányított hozzáférést és az átlátható kommunikációs folyamatot. A bérszámfejtés magába foglalja a munkaadó és a munkavállaló járulékainak kiszámítását és lekönyvelését, valamint az ehhez tartozó jelentési kötelezettségek elkészítését.

A bérszámfejtés feladatkörbe tartozik:

  • A rendelkezésünkre bocsájtott bizonylatok, adatok alapján elkészítjük az előírt munkaügyi nyilvántartásokat.
  • Leadjuk a bérszámfejtés adatai alapján a havi bevallásokat, kiértesítjük a fizetendő járulékokról.
  • A Társaság adatszolgáltatási kötelezettségének eleget teszünk (NAV, KSH, Nyugdíjbiztosító).
  • Jelenléti ívek alapján elkészítjük a bérjegyzékeket dolgozónként. Szükség esetén dolgozókat ki/beléptetjük.
  • A céget terhelő járulékokat megállapítjuk, bevallást leadjuk.
  • TB ügyeket intézését ellátjuk.

A személyes adatokat az érvényes GDPR előírásai alapján kezeljük. A mindennapok tapasztalata azt mutatja, hogy minden tulajdonos szeret a saját kaptafájánál maradni és amihez nem ért megfelelően, azt rábízni egy profi bérszámfejtő/könyvelő csapatra. Annál is inkább javasoljuk ezt a helyes döntést, mivel hogy rengeteg alkalommal előfordult már, vállalkozó vagy cég tulajdonos, csak akkor szeretne minket megbízni, miután a keserű tapasztalás megmutatta számára, hogy sokkal jobb mindenkinek ha a cég bérszámfejtéssel kapcsolatos teendőit is szakemberre bízza. Hívjon minket bizalommal egyeztetés céljából ha az utóbbi példából magára ismert, de leginkább abban az esetben, ha még nem csaptak a feje fölé a hullámok, előzzük meg együtt ezt a kellemetlenséget.